ФОРУМ БАТСЗМ

Форум Злато и Метеорити
Форум Злато и Метеорити

Share Button

111 thoughts on “ФОРУМ БАТСЗМ”

  1. Колеги, много полезна асоциация. Гледах в Ютюб един филм с демонстрация на драги и друга техника на членовете и видях как микронното злато се казва, че се отделя с химия. Не си губете времето с химия, след като през цялото време използвате само физика. Златото си е чисто, но е много на дребни прашинки. Просто го налейте с магнетита в една висока прозрачна пластмасова тръбичка, като капилярка и отрежете с ножица слоя на златото. Другото изхвърляте. Вие се шашкате, че не можете да го отделите от магнетита, защото е в тигана. Просто го налейте в колба. По този начин чрез центрофугиране се сепарират по тежест биологични фракции. Тук даже не ви трябва центрофуга. Земното притегляне ви върши същата работа.

 1. хахахах, това беше най бързата регистрация която съм си правил някога….. честито на всички колеги с новата придобивка и да благодарим на хората които са се сетили и са направили този сайт . успех на всички и от мен

 2. Честита Коледа на всички християни!!! Благодаря на създателите на този сайт. Преди 30 години се занимавах с това хоби,но не беше за дълго.Мързеливи,и завистливи българи от всички етноси навременно обаждаха на горски стражари,милиционери,и кметове ,и почти винаги имаше проблеми.Тъй като е всеобщо известно 23г какъв елит ни управлява,и как с всички сили се стреми да бъдем,по бедни,по безработни,по депресирани,и в крайна сметка смачкани ,и послушни как си представяте приятели и колеги, да ни оставят да практикуваме това свободолюбиво,нищожно доходно хоби.На този свят ден Ви пожелавам, здраве ,и късмет ,и най вече ЕДИНСТВО, защото СЪЕДИНЕНИЕТО тоПРАВИ СИЛАТА!!!

 3. Да си жив и здрав и ти,То и сега има много завистници и злобари но гледам да ги игнорирам.Успяхме да направим тази асоциация за всички които искат да упражняват свободно хобито и да правим организирани събирания и с международно участие.Всичо върви стъпка по стъпка.Много се радвам че имаш опит в това хоби и се надявам да бъдеш от полза със твоите съвети и на по младите и сега започващи да се занимават с хобито.Поздрави.

 4. Благодаря за отговора.Знаеш ли,че в Айтоско и Котленско безработица изобщо може да няма, но тези от който зависи, очи нямат да гледат ,и уши нямат да слушат.А може и така да им оттърва дето казва народа.

 5. Здравейте приятели. Отдавна чета ваши сайтове, а сега реших, че може да съм полезен с някаква информация, например- за търсената ламарина от Иван- Ст.Загора (Ivan_stz). Нарича се “просечена лам.”, може да бъде с различна големина на очите, разл. дебелина. Размери на листа: 2Х1 м. Цената на един такъв лист, сдебелина 4 мм.е около 15лв./бр. Става за “кооперация” на няколко души. Пожелавам ви успех в намирането и на жълтото и на придружаващите го… Доскоро!

 6. Много се радвам,че открих сайта ви момци!Браво за полезните,интересни и поучителни материали,които открих тук!Работата ви е много добра и навременна по мое скромно мнение!Успехи в начинанията на всички и мъничко търпение към нас – неопитните и начинаещите!

 7. здравейте Уважаеми ! Не съм в достойнството Ви да Ви нарека “колеги” – нов съм сред Вас и все още се уча на теория за добив на самородно злато , практиката ми е отчайваща , подобна на прохождащо дете. Чета Ви от 2 години и все научавам ново и ново , реших се да се явя пред Вас , от Велинград съм , не членуващ в БАТСЗМ, ( август ще бъда сред Вас ). Дано не Ви смутя с моето присъствие , ще се радвам за успехите на всеки и в лчен план – БЪДЕТЕ ЗДРАВИ и УСПЕХ В ЖИВОТА … Илко

 8. като допълнение към моето представяне, любител съм на риболов на речна пъстърва, шахматната игра и скулптора от мрамор . на възраст съм около 62 и “башка ” дни от горе :), работил съм като технически ръководител , първият метро строител , банков инспектор , лаборант и инвеститорски контрол , от 1997 г. съм трайно безработен 🙂

 9. Здравейте аз съм Никола от В.Търново. Искам да стана член на БАТСЗМ. Това възможно ли е в моя град ? Не искам дистанционно. Може би трябва да отида до Ст.Загора ?

 10. Форума е супер евала. Аз съм начинаещ златотърсач от София и търся някой колега с които да обиколим региона зада натрупам малко опит.

  1. Здравейте,отново ,искам да кача няколко снимки на час от моята нахотка ..за да погледните и да си кажите мнението..но някой трябва да ми подскаже от каде и как става …благодаря предварително!

 11. Здравейте колеги! Моля за малко помощ, тъй като не можах да вляза във форума. Пропътувах най-сетне от В. Търново до р.Арда, за да търся златце, но вместо златце си намерих един много красив тъмно зелен кристал. Проблема дойде че 2 минути след като го разглеждах ръцете ми станаха като изгорели. Та искам да разбера дали някой се е сблъсквал с такъв проблем на р.Арда. Кристала е тъмно зелен, много остър – прилича на зелен планински кристал.

  1. Здравей,колега! Има колеги и във Варна. Лично аз съм ги направил членове на организацията. Сега се присъединяват още 2-3. Ставаме по моя преценка около 10 човека. Вероятно са много повече,но аз познавам тези. Казвам се Илиян.

 12. Привет и от мен ! 🙂
  Казвам се Владимир (Владо),приятно ми е да се присъединя към Вас !
  От известно време се запалих по това хоби, попрочетох това онова, но за съжаление май не е достатъчно. Приказката за кучето касапин май е вярна и в тоя случай :).
  Но все пак оптимизъм за сега не ми липсва !
  Купих си стартовия комплект на Garrett, от магазина на Бул. България ( сега е в промоция 55лв.). Сега смятам да се заема да си направя и улейче за да започна да се пробвам.
  Поздравявам всички инициатори на това сдружение !
  Следващата стъпка е да стана редовен член, но смятам да отида до офиса за да се за позная лично с хората.
  Въпрос към Кирил (надявам се не се обижда че се обръщам на малко име към него ).
  Имате ли нещо като работно време , за да зная кога да дойда за да си подам молбата за членство ?
  Желая успех на всички в новото (за мен) хоби !!!

 13. Здравейте,казвам се Нина и съм най-новата оптимистка,присъединила се към вашето хоби.До този момент само трупах теоретичен опит и миналата седмица развъртях сита и гаванки, но ярък-само разни слюдички.До спиране на дъждовете ще продължавам да чета ,а после опит му е майката.Късмет на всички

 14. Добре дошла при хората практикуващи това хоби.Хубаво е да посещаваш някоя от сбирките които правим по реките,там ще научиш още много неща.Направи си регистрация и във форума че двата сайта са на отделни сървъра.Доста инфо и филми съм качил на форума,всичко ще ти бъде от полза.Ако имаш въпроси съм готов да отговарям.Успех.
  http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/

 15. Здравейте! Казвам се Петър и съм от Стара Загора. Имам желание да започна да “ровя из реките на България”. Бих искал да направя първите стъпки в това начинание в компанията на човек с опит и умения. Ще очаквам обаждане от някой Заралия на тел: 0887 49 85 96

 16. колеги някой може ли да ми каже, как мога да отделим микроскопичното злато от skalite. Има ло е некакви бактерии обаче никъде не мога да ги намерим
  некакви химически съставки обаче не е толкова лесно.
  Напримерно със Солна Киселина Златото става течно и водата става jалта ама после не мога да го отделим от jалтата вода тада стане на прах – церван или jaлт та вече да го нагреем със горелката и да си приеме металнио вид

 17. Здравейте на всички днес се присъединих към вас както в сайта така и като член на БАТСЗМ.Има много неща да науча , да се надяваме че с времето ще се получат нещата , сега ще си изградя финансов план и ще трябва да закупя нужните уреди и приспособления за добиване на самородно речно злато .Моля който е наясно какво ми е нужно и как вървят цените моля нека да коментира тук

 18. Здравейте, какви права дава членуването в БАТСЗМ ? Например мога ли да ходя по реките с леген, улей като хоби? Следователно намереното евентуално злато мога ли да си го взема или трябва да се плати някъде нещо? Или при евентуалнта проверка може ли да ми изземат нещо? Има ли глоби и т.н.? Благодаря Ви предварително 🙂

  1. Ето тук прочети внимателно всичко е написано.И с карта на асоциацията и без карта закона ти го позволява до ниво драга.Златото си го събираш и може да си продадеш на всеки златар според курса за деня на златото.Членската карта ти дава много привилегии при провеждане на съборите които правим почти всеки месец относно раздаването на наградите при провеждането на томболите.

   https://zlatoimeteoriti.bg/wp/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BA%D0%B0/

 19. Реките обикновено протичат в продълговатите удължени форми на релефа – долини, чиято най-ниска част се нарича русло, а частта от дъното на долината, заливана от високите речни води – заливна низина или заливна речна тераса. В руслата има по-дълбоки и по-плитки участъци. Линията на най-голямата дълбочина се нарича талвег, в близост до която обикновено преминава плавателния фарватер.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BA%D0%B0

 20. Здравейте и от мен. Отскоро се запалих по хобито и много ми харесва да се занимавам с това, надявам се да науча повечко за хобито с малко помощ от вас.

 21. Здравейте Колеги.
  С нетърпение очаквам да бъда одобрен към клуба на златотърсачите.

  Казвам се Павел или по пряко ПАШАТА ,Аз съм от Белгия и вече 25 год живея тук.но никога не бих забравил родината и още повече като бг красотата на планини и морето .
  Мисля към юни да посетя бг планини и да търся злато и скъпоценни камъни,просто за мерак или хоби.разполагам и с необходимия инвентар, и ще е в полза на тези с който споделим практиката

 22. Добър ден. Възможно ли е да отида един път на реката да промивам речно злато ( като опит ) и някой да ме глоби или да ми напише някакъв акт? И законно ли е да промивам без да съм регистриран някъде?

 23. Здравейте колеги, от няколко седмици гледам клипове и много се запалих по хобито. Та въпроса ми е има ли злато в р.Лева, около с.Згориград. Ако някой има информация нека да скодели. Благодаря предварително!

 24. Здравейте , аз съм Емил от Благоевград и се запалих по добива на злато отскоро.Дали има колеги които биха искали да отидем за злато нчкой път?Дали имат опит или не…няма знацение 😉

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

официален сайт на Българската Асоциация на Търсачине на Самородно Злато и Метеорити