Начало

Това е официалния сайт на Сдружението с нестопанска цел –  Българска Асоциация на Търсачите на Самородно Злато и Метеорити /БАТСЗМ/, регистрирано по
Закона за юридическите лица с нестопанска цел от Софийски Градски Съд – ФО с решение № 01/16.10.2012г. по дело № 654/2012

Както се разбира от самото име, това е сдружение на свободните хората с хоби промиване на самородно злато и търсене на метеорити и всеки е добре дошъл да сподели, пита, коментира всичко свързано с любимото ни хоби.

В официалния сайт на БАТСЗМ www.zlatoimeteoriti.bg можете да четете и коментирате новини за хобито и организацията. Тук можете да се информирате относно, задачите и целите на БАТСЗМ, както и начините за постигането им.

Основната цел на организацията е да обедини максимално по-вече хора споделящи хобито търсене на самородно злато и метеорити и именно затова всеки е добре дошъл със своите идеи и знания.

Към официалния сайт, в който се намирате в момента имаме и официален форум на БАТСЗМ www.forum.zlatoimeteoriti.bg , където отделно можете да се регистрирате за да се включите в живота на БАТСЗМ. Всички членове на БАТСЗМ ще имат пълни права на ползване на официалния Форум.

Относно въпроса как да стана член на БАТСЗМ моля прочетете тук.

Share Button

19 thoughts on “Начало”

 1. Здравейте на всички днес се присъединих към вас както в сайта така и като член на БАТСЗМ.Има много неща да науча , да се надяваме че с времето ще се получат нещата , сега ще си изградя финансов план и ще трябва да закупя нужните уреди и приспособления за добиване на самородно речно злато .Моля който е наясно какво ми е нужно и как вървят цените моля нека да коментира тук

 2. Здравейте. Имам огромното желание да си сменя хобито от Риболов на Златотърсач. Надявам се неуспехите от първото да се превърнат в успех във второто начинание.
  И въпрос към Админа. Защо не мога да вляза във форума на сайта?

 3. здравейте-искам дапитам ще има ли проблем от страна на риболовни горски полиция местни ако ме видят че промивам в реката по всяко време на годината ли мога да се занимавам с тази дейност

  1. В ЗАКОН ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА
   ясно и точно е написано.
   (2) Законът не се прилага за дейности, свързани със:
   1. научни изследвания, учебна и преподавателска работа;
   2. добив на злато от руслата на реките чрез ръчно промиване;
   Все пак на форума има неща които трябва да се прочетат и да се знаят относно национални и природни паркове и резервати. Ето тук трябва да четеш.

   http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/viewtopic.php?f=8&t=1266
   http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/viewtopic.php?f=8&t=281
   А тази част от закона си я принтирай на хартиен носител.
   http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/viewtopic.php?f=18&t=34

 4. здравейте-искам да питам може ли някой да ми каже вкои реки в близост до софия и приблизително райони може да се търси и промива и ако някоя група тръгва за такава дейност ако може и ме приеме да се науча основното от нея за правилата иначина на действие как да се работи ще бъда прилежен ученик и обещавам няма да им досаждам и преча ще бъда благодарен и ще почерпя ще чакам обаждане

 5. Здравйт днес се регистрирах към сайта искам да попитам защото в коментар видях че може да се добива самородно злато като “хоби” въпроса ми е трябва ли да съм член на съюза за да мога да добивам злато,преди да съм член на организацията и дали мога да извършвам проби преди да се заема с цялата дейност по закупуването на свички пособия които са ми нужни.

  1. Здравейте,закони ви позволява и без та сте лен нар асоциацията да си практикувате хобито. Прочетете хубаво законовите разпоредби качени на сайта на асоциацията.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

официален сайт на Българската Асоциация на Търсачине на Самородно Злато и Метеорити