За БАТСЗМ

Българска Асоциация на Търсачите на Самородно Злато и Метеорити /БАТСЗМ/ е Сдружение с нестопанска цел, регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел от Софийски Градски Съд – ФО с решение № 01/16.10.2012г. по дело № 654/2012

Както се разбира от самото име, това е сдружение на свободните хората с хоби промиване на самородно злато и търсене на метеорити и всеки е добре дошъл да сподели, пита, коментира всичко свързано с любимото ни хоби.

БАТСЗМ е учредено в София на 17.09.2012г. от група ентусиасти с общо хоби промиване на самородно злато и търсене на метеорити. Общото между двете занимания, е хилядолетния копнеж на човека към откриването, златото и познанието
и изучаването на неизвестното. Пориви, които са основния двигател на цивилизацията.

Учредяването на БАТСЗМ беше
предшествано
и последвано от спотанните национални сборове на колеги  и приятели от цяла България на
р.Арда /10.07.2012/

и Странджа /22.09.2012/

В устава на Сдружението БАТСЗМ е записано:

“…Сдружението има за цел да:
-популяризира хобито търсене на самородно злато и издирване на метеорити като хоби и развлечение на любителска основа;
-даде и популяризира сред гражданското общество ясно, точно и недвусмислено определение на понятието „търсене на самородно злато и метеорити като хоби” във всичките му форми и всяко нещо за него да бъде представено в истинския му вид и познанието за него да стане достъпно за всеки човек по най-подходящия за него
начин;
-стимулира гражданското общество към реални действия в съответствие със законодателството на Р България;
-създаде самочувствие и съзнание у българския гражданин, че е част от законово и демократично гражданско общество, което отстоява правата си и съответно изпълнява задълженията си;
-развива и утвърждава духовните ценности, гражданското общество, образованието, науката и културата и здравословния начин на живот;
-защитава човешките права ….”

В официалния сайт на БАТСЗМ www.zlatoimeteoriti.bg можете да четете и ако се регистрирате да коментирате новини за хобито и организацията. Тук можете да се информирате относно, задачите и целите на БАТСЗМ, както и начините за постигането им.

Основната цел на организацията е да обедини максимално по-вече хора споделящи хобито търсене на самородно злато и метеорити и именно затова всеки е добре дошъл със своите идеи и знания.

Към официалния сайт, в който се намирате в момента имаме и официален форум на БАТСЗМ
www.forum.zlatoimeteoriti.bg , където отделно можете да се регистрирате за да се включите в живота на БАТСЗМ. Всички членове на БАТСЗМ ще имат пълни права на ползване на официалния Форум.

Относно въпроса как да стана член на БАТСЗМ моля прочетете тук.

Share Button

74 thoughts on “За БАТСЗМ”

  1. Здравейте,
   току що се регистрирах!
   Браво Кире дай-боже да стане най голямата асоциациа в БГ.
   И май е време да се прави и партия,защото по този начин можем да внесем проблемите ни в парламента и да участваме активно в изготвянето на бъдещите закони.
   А ние несме никак малко,повярвайте ми!

 1. Дано ти се сбъднат пожеланията,но не забравяй че живеем все пак в България и има хора които бяха също за тази кауза и да има асоциация.Но сега са против нея-злоба и завист,даже някой от тях литнаха до небесата,но на тях ще кажа следното.Колелото се е завъртяло и няма връщане назад.Установяваме контакти с подобни асоциации по цяла Европа за да видят че ни има и най вече има какво да научим от тях.Само да сме живи и здрави.Поздрави.

 2. Здравейте казвам се Никола и съм от В.Търново. Желая да стана член на БАТСЗМ. Това възможно ли е в моя град или трябва да отида до С.Загора. Не искам дистанционно.

   1. А , колко форума има . Аз , като начинаещ нещо се обърках . Чел съм повечето от постовете и в един момент и аз , не знам колко регистрации имам през годините .Някои от вас ме познават и да ви зарадвам …. чакам дете всеки един момент и ще имам много свободно време за хобито 🙂

 3. здравеите и от мен.желая ви много здраве и касмет.аз сам начинаещ в този занаят но ще се радвам ако някои ми каже в коии реки около Казанлък мога да се пробвам.до сега сам бил само в Александрово на р.Саплама.благодаря ви предварително.

 4. Здравейте на всички, Не знам дали точно тук трябва да попитам, но може ли някой да ми каже повече за здравето на моя син и да ни напъти за правилно лечение?
  Аз съм от Казанлък. Моля, пишете ми!

   1. xa xa kolega po dobre e da se svargete i dvamata sas
    Mercev predstavitel na BLISSTOOL Made in Bulgaria
    Detektorat e Profesionalen i sa nujni trenirovki, praktika
    za da se ovladee i postigne dalbocina, nali tova vsicki iskat
    a tia detektori kade lesno se ispolzvat daje i za amatiori
    gi ostavete za ne palnoletnite
    Zashtoto Saitat e seriozen i e za golemi

 5. Здавейте и от мен.
  Казвам се Пенко ,от Стара загора съм.
  Kiril62 -(май сме набори) желая да стана член на БАТСЗМ.
  Трябва ли да попълня формата тук или да се свържа с
  Митко Бошнаков за нашия регион?
  Имам стаж с материала от който се вадят златинките повече
  от 30 г. но в друга сфера- строителството.

    1. Здравей,колега от Русе! Ходил ли си край Нисово? Там казват,че реката е златоносна. Аз съм от Дулово. Ако се свържем,то можем заедно да отидем някой ден.

 6. Здравейте на всички членове на организацията! Казвам се Илиян и съм от Дулово. Тук при нас няма никакви рекички,на които човек да се упражнява и развива с това хоби. Вече съм напълно окомплектован с всички инструменти и пособия. Търся съмишленици от страната,с които да тръгна/тръгнем/ на пролет. Очаквам нови запознанства и незабравими мигове по реките.

 7. здравейте на всички златотърсачи аз съм новият златотърсач в тази членска група радвам се че успях да се свря с вас. И благодарим на кампанията БАТСЗМ че даде шанса да продължим хобито си в БЪЛГАРИЯ. С благодарност ЕМИЛ МИТКОВ

 8. Здравейте и от мен много се кефя че ви има запалих се по това хоби и неспирам да го мисля новобранец сам в занаята и за миг бях готов дасе откажа с тези законов изисквания за фирми булстрати и тн. Но вие ми варнахте надеждата и аз да мога да се уча на това хоби спокойно сега остава членството Благодаря ви и успех на всички

 9. Привет на всички , и аз съм нов и тепърва ще се впускам в това хоби.
  Имам въпрос към Кирил относно членството : в Софиа в магазина на цар Симеон може ли да се направи процедурата ?
  Благодаря предварително. 🙂

 10. Привет от Пловдив. Окончателно реших да сменя хобито риболов. Надявам се неуспехите от първото да се превърнат в успехи в новото. Ще се радвам да се запозная с някой от града с идея за организиране на бъдещи излети.

 11. добър ден на всички ви
  аз съм съвсем новоизлупен
  тепърва започвам с въпросите
  а първия мие :
  заплащали се някаде нещо, вадят ли се някакви документи (от общината пример) ?
  или вземаш коритото еитака и почваш?

 12. здравейте и от мен ,доста се запалих последно време,ходих на много места за проби но уви нищо искам да попитам,във видин имали къде да си направя членска карта или трябва да се ходи до монтана ?? а и не са ми ясни нещо вобще тези защитени зони,пробвах да отвотя някакви карти дето с публикувани тук, но нищо не става.

 13. Здравейте колеги, от няколко седмици гледам клипове и много се запалих по хобито. Та въпроса ми е има ли злато в р.Лева, около с.Згориград. Ако някой има информация нека да скодели. Благодаря предварително!

 14. Браво и поздравления от мен за сайта. Аз съм съвсем нов хоби златотърсач и попаднах на сайта Ви съвсем случайно в търсене на информация относно законовата рамка, защото вече закупих едно комплектче за промиване на злато и с които обикалям в района окло Нови Хан, но малко се притеснявах дали не правя нещо наказуемо…

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

официален сайт на Българската Асоциация на Търсачине на Самородно Злато и Метеорити